Menu
Strona głównaUrodaPielęgnacjaOpalanieKosmetyki po opalaniuOLEJEK ABISYŃSKI REGENERUJE SKÓRĘ PO SOLARIUM
Szybki kontakt

Masz pytania?

Napisz do nas

         

KONTAKT:

GŁÓWNA SIEDZIBA FIRMY  

ul. Klasztorna 19B/19 
43-502 Czechowice-Dziedzice
woj. śląskie
Polska
NIP: 551-238-32-83
REGON: 243244892

OLEJEK ABISYŃSKI REGENERUJE SKÓRĘ PO SOLARIUM

29,70 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (8 szt.)
Waga:0.00 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Zyskujesz 2 punktów Punkty programu lojalnościowego
Kupując produkty objęte programem lojalnościowym, zbierasz punkty, które możesz później wymienić na kupony rabatowe do wykorzystania w sklepie.
Opcja dostępna tylko dla klientów zarejestrowanych.

OLEJEK ABISYŃSKI IDEALNY PO OPALANIU NA SŁOŃCU I W SOLARIUM O POJEMNOŚCI 100ml


OLEJ ABISYŃSKI 100ml

CHRONI SKÓRĘ PRZED ZNISZCZENIEM

Olejek do pielęgnacji skóry dla osób, których skóra jest mocno zniszczona upływem czasu, od słońca, solarium a nawet od spalenia lub poparzenia wrzątkiem, kwasem. Olejek ma tak dobrane składniki by szybko poprawić stan skóry, by pobudzić samoczynne leczenie dzięki zawartym składnikom: mikroelementom, enzymom oraz kwasom tłuszczowym. W olejku zawarte jest bogactwo witamin, a olej abisyński posiada niezwykłe właściwości odbudowujące skórę.

Dlaczego dopiero teraz słyszymy (czytamy) o oleju abisyńskim ?

Olej znany jest od setek lat. Naturalnym terenem występowania rośliny jednorocznej Crambe Abyssinica jest region Morza Śródziemnego zwłaszcza obszar zwany Abisynią (dzisiejsza Etiopia). Kiedyś Abisynia była bardzo bogata krainą opisywaną w Starym Testamencie. Niestety czasy nowożytne przyniosły temu Krajowi wojny i głód. Zaprzestano produkcji oleju Abisyńskiego. Obecny olej pochodzi z państw znajdujących się w obszarze morza Śródziemnego (Tunezja, Maroko, Egipt). Znany w krajach arabskich – mało znany w Europie. Obecnie na nowo sprowadzany z powodu swojego szybkiego działania w kierunku poprawy wyglądu i wygładzania skóry. Poza tym olej nadaje się do skóry bardzo wrażliwej – atopowej, alergicznej.

Olej abisyński jest łatwo wchłaniany przez skórę, dając znaczną poprawę wyglądu skóry i wyraźne wygładzenie powierzchni skóry. Poprawę wyglądu skóry uzyskiwano już po kilkukrotnym zaaplikowaniu oleju nawet w przypadkach występowania głębokich zmarszczek oraz bardzo znacznego wysuszenia skóry. Wzmacnia odczucie wygładzenia i nawilżenia. Aby olejek działał kompleksowo i szybko dodano również inne oleje doskonale odbudowujące skórę:

Olej z awokado - łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej, , starzejącej się i wrażliwej, nie ma działania drażniącego ani uczulającego. Bardzo dobry jako olej do masażu. Podnosi wytrzymałość skóry, uspokaja, wygładza, regeneruje, pielęgnuje, ochroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych 

Olej Moringa - jest naturalnym środkiem przeciwutleniającym o wyjątkowych właściwościach wygładzających i zmiękczających skórę. W produktach do pielęgnacji skóry ułatwia oczyszczanie porów, rozświetla skórę, wygładza zmarszczki i zapobiega wiotczeniu, oczyszcza twarz, zapobiega powstawaniu wągrów, stabilizuje wydzielanie sebum oraz usuwa efekty zmęczenia skóry. Olej Moringa posiada ponadto związki antyseptyczne i przeciwzapalne – ułatwia gojenie się skóry po różnych uszkodzeniach (mechaniczne, oparzenia, ugryzienia owadów itp.)

Olej z pestek winogron - bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa. Prawie każdy olej roślinny nawilża i odżywia skórę, mało jest takich, które są pomocne dla osób z cerą tłustą, a ten olej jest wyjątkiem. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków. Dodatkowo posiada wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Jego głównym i zarazem najważniejszym składnikiem jest kwas linolowy (odpowiada on za nawilżenie skóry oraz przyspiesza jej odnowę, reguluje czynności gruczołów łojowych, redukuje plamy i przebarwienia, nawilża, redukuje pęknięcia i szorstkość skóry).

Olej Arganowy (10%) - zwany inaczej złotem Maroka czy też eliksirem młodości jest obecnie najbardziej cenionym i najbogatszym we właściwości pielęgnujące olejem produkowanym na świecie. Jedną z najbardziej cenionych właściwości oleju arganowego jest jego działanie odmładzające. Wpływ na to ma duża zawartość tokoferoli czyli witaminy E (w tym Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol), które chronią nasz organizm przed starzeniem się komórek. Olej chroni także strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami  zewnętrznymi, głównie dzięki zawartych w nim antyoksydantów. Dzięki jego właściwościom nawilżającym i ujędrniającym, wygładzającym, rewitalizującym, pielęgnacja skóry bardzo skuteczna szczególnie skóry dojrzałej i zniszczonej. Warto także wiedzieć, że olej arganowy łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii czy też łuszczycy. Dzięki obecności fitosteroli, w tym głównie spinasterolu ma działanie przeciwzapalne i łagodzące jak również przyśpiesza gojenie ran, blizn, rozstępów a także poparzeń.

Macerat z zielonej herbaty - ma działanie nawilżające, przeciwzapalne, bakteriobójcze, napinające. Wzmacniają one system odpornościowy oraz chronią komórki skóry przed wolnymi rodnikami powstającymi w wyniku działania promieni słonecznych oraz szkodliwych czynników środowiskowych. Działają przeciwstarzeniowo, poprawiają funkcjonowanie i wygląd skóry. Macerat z herbaty łagodzi skórę poparzoną przez słońce.

Sposób użycia: nanieść odrobinę olejku na skórę lub małą ilość nalać na dłoń, a następnie rozprowadzić po całym ciele delikatnie masując aby jak największa ilość olejku wchłaniała się w skórę. Odczekać 5-10 minut przed założeniem ubrania by olejek do końca się wchłonął.

pojemność: 100ml

pochodzenie:  MAROKO


Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
...jest pusty

Powiadomienia

OLEJEK ABISYŃSKI REGENERUJE SKÓRĘ PO SOLARIUM

Szybki kontakt

Masz pytania?

Napisz do nas

         

KONTAKT:

GŁÓWNA SIEDZIBA FIRMY  

ul. Klasztorna 19B/19 
43-502 Czechowice-Dziedzice
woj. śląskie
Polska
NIP: 551-238-32-83
REGON: 243244892

Przejdź do panelu Kreator
Użytkownik Allegro
99.00% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
101
417
5973
Nie polecam
0
0
18
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Koszt wysyłki
Pokaż listę aukcji
Akceptuję

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Niniejsze informacje na temat produktów nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego. Wszystkie znajdujące się na stronie znaki towarowe i nazwy firm, zostały użyte jedynie w celu informacyjnym i są wyłączną własnością tychże firm. Rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Mimo dołożenia wszelkich starań nie gwarantujemy, że publikowane dane techniczne i opisy produktów nie zawierają błędów.