Spa Anled Kosmetyki Naturalne z całego świata, Czechowice-Dziedzice,
Menu
Strona głównaUrodaPielęgnacjaTwarzKremy do twarzyKREM Z OLEJEM GRANATU - SKÓRA DOJRZAŁA, ZNISZCZONA
IZIDOR
17,99 zł

KREM Z OLEJEM GRANATU - SKÓRA DOJRZAŁA, ZNISZCZONA

48,00 zł

Wysyłka: 48 godzin
Produkt dostępny (9938 szt.)
Waga:0.00 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Zyskujesz 4 punktów Punkty programu lojalnościowego
Kupując produkty objęte programem lojalnościowym, zbierasz punkty, które możesz później wymienić na kupony rabatowe do wykorzystania w sklepie.
Opcja dostępna tylko dla klientów zarejestrowanych.

KREM Z OLEJEM Z PESTEK GRANATU DO SKÓRY DOJRZAŁEJ I ZNISZCZONEJ 50ml


KREM DO TWARZY Z OLEJEM Z PESTEK GRANATU 50ml

Krem z olejem z pestek granatu przeznaczony jest dla osób dojrzałych z problemem skóry starzejącej się, zniszczonej, szarej. Krem ma silne działanie przeciwutleniające i jest bogaty w polifenole, związki, które są silnymi wymiataczami wolnych rodników. Ponadto wykazują się szerokim spektrum aktywności biologicznej. Krem wzmacnia skórę i poprawia jej gęstość, to ważne w przypadku kiedy skóra nie jest już taka elastyczna, opada, jest rozciągnięta i trzeba poprawić jej owal. Skóra przesuszona, podrażniona, zniszczona w tym też od słońca czy solarium szybko poprawi swój stan. Będzie uelastyczniona, dogłębnie nawilżona, pełna blasku a przy dotknięciu będzie można wyczuć jej mięsistość. Dodatkowym atutem kremu z olejem pestek granatu są jego silne właściwości przeciwzapalne, jednocześnie pomagające w likwidowaniu obrzęków.

Osoby starsze często cierpią na podpuchniętą twarz lub oczy szczególnie rano po śnie. Krem niweluje opuchliznę dodatkowo wzmacniając naskórek i wspomagając syntezę kolagenu.

Składniki kremu i ich działanie:

Punica Granatum Linn (Pomegranate) Seed Oil (olej z pestek granatu)

- posiada wyjątkowe właściwości lecznicze związane są z unikalnym składem kwasów tłuszczowych, głównie punikowego związanego ze sprzężonym kwasem linolowym (CLA), który zawiera więcej niż 70% izomerów cis-9, trans-11, cis-13-18: 3. Ten rodzaj kwasów tłuszczowych występuje bardzo rzadko, co uzasadnia potrzebę stosowania oleju z nasion granatu pomimo, że jest to jeden z droższych olei.

Olej z pestek granatu zawiera także znaczną ilość kwasu elagowego (ellagowego), który przeciwdziała zwłóknieniu tkanek skóry.

Olej z nasion granatu charakteryzuje się niezwykłą zdolnością odżywiania, nawilżania, naprawy naskórka i poprawy elastyczności skóry. Ma naturalne właściwości estrogenne, antyoksydacyjne, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, poprawia elastyczność skóry i działa ochronnie. W kosmetykach jest stosowany dla ożywienia skóry matowej lub skóry dojrzałej, dla łagodzenia podrażnień, dla redukcji zmarszczek. 

Ze względu na zawartość fitoestrogenów olej z granatu może łagodzić objawy związane z okresem okołomenopauzalnym (fitoestrogeny przedostają się do skóry wraz z odżywczymi składnikami kremu i już ich mała ilość wystarczy by korzystnie wpłynęły na organizm). Olej ma dużą bioaktywność, dzięki czemu może być używany w bardzo niewielkiej ilości. Wystarczy więc odrobina tego oleju w kremie aby osiągnąć skuteczny efekt.

Oleum Olivarum (Oliwa z oliwek)

- posiada lekką, antybakteryjną konsystencję.

Nie podrażnia skóry, a wręcz łagodzi jej suchość i drobne podrażnienia. Jest znakomitym naturalnym olejkiem, który możemy zastosować w pielęgnacji skóry twarzy i ciała, ma nieocenione działanie na skórę suchą, delikatną, naczynkową, starzejącą się, skłonną do wiotczenia. Zawierają witaminy z grupy B, C i E oraz fosfor, żelazo.

Persea gratissima (Avocado) Oil

- otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado.

Owoce awokado pochodzą z uprawy ekologicznej certyfikowanej przez ECOCERT. Olej awokado jest bardzo cenionym olejem ze względu na dużą zawartość: witamin A, B, E, H, K, PP, F, nienasyconych kwasów tłuszczowych, aminokwasów i protein. Nienasycone kwasy tłuszczowe odżywiają skórę, oddziałują przeciwalergicznie, hamują parowanie wody ze skóry (powstrzymują transepidermalną utratę wody). Olej z awokado zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz chlorofil również przeciwzapalny i łagodzący. Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zalecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się, z problemami.

Dicaprylyl Carbonate (składnik tłuszczowy, emolient, nawilża, zmiękcza i wygładza naskórek poprzez tworzenie warstwy okluzyjnej), Mineral Oil (tworzy na powierzchni skóry film, który zapobiega odparowywaniu wody ze skóry i działa ochronnie przed wieloma czynnikami zewnętrznymi

– zimnem lub nasłonecznieniem. W kosmetyce naturalnej zastępuje parafinę, która zatyka pory),

Glyceryl Monostearate (Emulgator pochodzenia roślinnego składający się głównie z monoglicerydów, tworzy trwałe emulsje w połączeniu z koemulgatorami - np. alkoholem cetylowym, woskami.

Pozwala otrzymać nietłuste kremy z zawartością fazy tłuszczowej na poziomie już od 20%

- dodaje się go do lekkich kremów nawilżających dla cery trądzikowej, tłustej i mieszanej).

Glycerin - To właśnie ona odpowiedzialna jest za przyciąganie wilgoci dzięki czemu utrudnia parowanie wody. Skóra, która została wcześniej posmarowana kosmetykiem zawierającym glicerynę staje sie miękka i elastyczna. Dzieje się tak dlatego ponieważ związek ten przyciąga wilgoć z powietrza tym samym nawilżając naskórek, działanie nawilżenia może nawet być widoczne oraz odczuwalne nawet przez 24 godziny. Gliceryna w naturalny sposób osłania skórę, przenikając do przestrzeni międzykomórkowych, gdzie wiąże ilość wody niezbędną do zachowania prawidłowego nawilżenia skóry.

D-Panthenol - Nawilża, działa przeciwzapalnie, jest naturalnym prekursorem witaminy B5 czyli kwasu pantotenowego, substancji naturalnie występującej w przyrodzie. D-panthenol działa silnie stymulująco na wzrost i odnowę komórek naskórka oraz skóry właściwej. Wspomaga i przyspiesza gojenia się różnego rodzaju uszkodzeń skóry właściwej, naskórka i błon śluzowych. Jest to składnik łagodzący podrażnienia i objawy wywołane czynnikami alergogennymi.

Behenyl Alcohol - Składnik półsyntetyczny o wyglądzie woskowej masy, który w kosmetyce służy jako alkohol tłuszczowy dający konsystencję oraz substancja natłuszczająca, wygładzająca, nadająca skórze miękkość, elastyczność i gładkość.

Dimethicone - polimer na bazie sylikonu, a więc ma za zadanie wyrównywać i wygładzać powierzchnię naszej skóry, dodaje się go po to, by nie tylko wygładzać ale także nie dopuścić do "warzenia" się kosmetyku na skórze w ciągu dnia, jest często stosowany jako dodatek do jedzenia w fast-foodach.

Allantoin

- Alantoina o działaniu pielęgnującym jest jednym z cenniejszych dodatków występującym również w kosmetykach mineralnych. Wspomaga odnowę uszkodzonego naskórka, gojenie i doskonale regeneruje. Jest to jeden ze składników występujący w kosmetykach z przeznaczeniem dla cery wrażliwej, suchej, szorstkiej ze skłonnościami do zaczerwienionej skóry. Często stosowany w kosmetykach przeciwtrądzikowych.

Tocopheryl Acetate - to pochodna witaminy E, antyoksydant o silnym działaniu przeciwstarzeniowym.

Carbomer (wpływa na konsystencję preparatu) - zagęstnik, zwiększa lepkość kremu.

Butyrospermum parkii butter/shea butter - Przydatne przy pielęgnacji skóry suchej. Dzięki zawartej w nim witaminie A i E wspomaga walkę i redukuje zmarszczki. Chroni przed złymi czynnikami wiatru i mrozu. Działa przeciwzapalnie i nawilżająco. Posiada naturalny filtr przeciw promieniowaniu UV.

Dehydroacetic-acid - środek konserwujący mający za zadanie chronić przed zepsuciem przez mikroorganizmy i utrzymać jakościowo dany produkt w jak najlepszym stanie.

Benzyl Alcohol - to jeden ze składników nadających kosmetykom atrakcyjny zapach, Alkohol ten może mieć działanie wysuszające skórę, ale tylko jeśli będzie stosowany w zbyt dużych stężeniach. W innych przypadkach będzie on miał działanie antybakteryjne, zwiększające penetrację kosmetyku w głąb skóry, zwiększając tym samym jego efektywność, czasami może alergizować dlatego warto wcześniej wykonać test uczuleniowy.

Parfum - oleje w tym oleje eteryczne, maceraty i naturalne substancje perfumujące.

Zastosowanie:

Może być stosowany rano i wieczorem. Rano stosuje się go w mniejszej ilości pokrywając twarz delikatna kremową mgiełką. Wieczorem można użyć więcej kremu i wklepać go w twarz, szyję, zniszczone dłonie, dekolt. Po otworzeniu krem należy zużyć w przeciągu trzech miesięcy.

Pojemność: 50ml


Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
Zaloguj się

e-mail:

Hasło:

...jest pusty

Facebook Messenger
Powiadomienia

KREM Z OLEJEM GRANATU - SKÓRA DOJRZAŁA, ZNISZCZONA

KONTAKT:

SKLEP SPA ANLED
KOSMETYKI NATURALNE
ul. Sobieskiego 6

43-502 Czechowice-Dziedzice
tel. + 48 508 765 411
e-mail: spa@anled.pl

GŁÓWNA SIEDZIBA FIRMY  
ul. Klasztorna 19B/19 
43-502 Czechowice-Dziedzice
woj. śląskie
Polska
NIP: 551-238-32-83
REGON: 243244892

Sprzedajemy na Allegro
Zobacz nasze aukcje na Allegro
Szybki kontakt

Masz pytania?

Napisz do nas

         

Użytkownik Allegro
99.00% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
73
340
6180
Nie polecam
0
2
15
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Koszt wysyłki
Pokaż listę aukcji
Akceptuję

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Niniejsze informacje na temat produktów nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego. Wszystkie znajdujące się na stronie znaki towarowe i nazwy firm, zostały użyte jedynie w celu informacyjnym i są wyłączną własnością tychże firm. Rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Mimo dołożenia wszelkich starań nie gwarantujemy, że publikowane dane techniczne i opisy produktów nie zawierają błędów.